Kolme tilatetaidekohdetta työn alle

Kaupunkitaideprojekti

Tänä keväänä Skissi on mukana mielenkiintoisessa projektissa: sain tehtäväkseni suunnitella kolme tilataidekohdetta Ylivieskan keskustaan. Yrittäjien ideasta alkunsa saanut tempaus on visualistille unelma: kaupunkikuvan visuaaliseen ilmeeseen vaikuttaminen sisältää mukavasti haasteita, ja luovuutta saa käyttää normaaleja päiväprojekteja enemmän.

Suunnittelun lähtökohtana pidin tuttuja kauppakaupungin värejä, joilla yhdistetään teokset Ylivieskan ilmeeseen ja vahvistetaan brändiä. Teoksista syntyvän mielikuvan täytyy johdattaa haluttuun asiaan, ja jos värimaailma olisi sattumanvarainen, myös mielikuvat olisivat sattumanvaraisia. Lisäksi kaikki teokset suunniteltiin niin, että ne voidaan toteuttaa yhteisöllisinä projekteina.

Kohteet ovat Action painting-teos Myllyaukiolle, Neulegraffitipuu jäätelökioskien viereen, ja Linnunpönttöpuu torin reunalle. Tämän viikon alussa ollaan valmisteltu viimeisintä kohdetta, ja maalailtu linnunpönttöjä urakalla. Innoittamon tilat ovat avoinna maalaamiseen perjantaihin saakka joka päivä klo 12 – 20, ja jos pöntöt saadaan valmiiksi ennen sitä, siirrytään virkkaamaan isoäidin neliöitä seuraavaa kohdetta, Neulegraffitipuuta varten.

Kohteiden etenemistä voit seurata Facebookissa. Ylivieskan Keskusta kauniiksia -projektista myös Facebookissa Ytekin sivujen alla! Tällä viikolla aloitetaan Action painting-teoksen maalaaminen yhdessä nuorten kanssa.

Keskusta kauniiksi- hankkeen järjestäjinä ovat Yrittäjärinki ja Ytekin yrityspalvelut, rahoittajana toimii maaseuturahasto ja Rieska-Leader.